Duitse man doelwit van Thaise royalisten vanwege zijn eenmansprotest tegen Prawit en Prayut

KRABI:- Een belangrijk lid van een royalistische groepering heeft de politie gevraagd om actie te ondernemen tegen een Duitse man tijdens zijn openbare kruistocht tegen waarnemend premier Prawit Wongsuwon en Prayut Chan-o-cha protesteerde.

Khun Songchai Nienhorm, de oprichter en leider van de King Protection Group, heeft afgelopen zaterdag op het politiebureau van Nua Khlong in het district Nua Khlong in Krabi een klacht ingediend tegen Moritz Pfoh inzake zijn inmenging in Thaise aangelegenheden.

Herr Pfoh haalde afgelopen donderdag grote krantenkoppen toen de Thaise media hem toonden met een foto van generaal Prawit met een groot kruisteken over de afbeelding. De korte solo-rally vond plaats op het Tapong-kruispunt in het Muang-district van Rayong. 

Later vertelde hij verslaggevers dat hij handelde om de “90%” van de Thais te steunen die generaal Prawit en generaal Prayut niet mochten, maar zich in het openbaar niet tegen hen uit durfden te spreken. 

Herr Pfoh zei ook dat hij bij twee eerdere gelegenheden zijn verzet tegen generaal Prawit in het openbaar had getoond – een keer op de Phae-markt en een andere keer in de gemeente Rayong.  Pfoh woont al acht jaar in Thailand met zijn Thaise vrouw, vlakbij het beroemde strand van Mae Ramphueng in Rayong.

De vrouw zei dat haar man geobsedeerd was door de Thaise politiek en dat ze hem nooit heeft gevraagd te stoppen omdat hij geen verborgen agenda had, zoals khun Songchai in zijn klacht bij de politie beweerde. De klacht van khun Songchai was grotendeels gebaseerd op een rapport over Matichon online.

“Meer dan 60 miljoen Thais, of ongeveer 90% van de totale bevolking, werden ernstig benadeeld door zijn ongegronde bewering dat ze vicepremier Prawit en generaal Prayut Chan-ocha niet bevoordeelden”, zo betoogde de royalist in de klacht die bij de politie werd ingediend.

Een dag na het protest van donderdag besloten de Duitser en zijn gezin naar Bangkok te vertrekken om in een condominium in de hoofdstad te verblijven, nadat de politie naar zijn huis in Rayong was gegaan om zijn documenten te controleren en hem had gewaarschuwd dat zijn visum mogelijk niet verlengd zou worden als hij zet zijn politieke campagne voort. 

Herr Pfoh zei dat de politie hem niet heeft bedreigd en hem tijdens de inspectie goed heeft behandeld. Pol luitenant-kolonel Pairoj Chanachai, de hoofdondervrager van dienst in de Krabi politiebureau waar de klacht is ingediend, zal de klacht doorsturen naar de chef van het bureau om te beslissen of zij deze zullen vervolgen of laten vallen. De zaak werd geregistreerd in het Nua Khlong-district van de zuidelijke provincie omdat Khun Songchai daar woont. 

Als de hoogste vice-premier heeft generaal Prawit de volledige controle over de regering sinds het Grondwettelijk Hof op 24 augustus generaal Prayut Chan-o-cha heeft bevolen zijn taken op te schorten totdat de uitspraak over zijn ambtstermijn is uitgesproken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Matichon.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!