Duits eenmansprotest vanaf de middenberm tegen de regering van Thailand

RAYONG:- Een Duitse man hield vandaag in de oostelijke gelegen provincie Rayong eenmansprotest tegen de regering van Thailand.

De Duitse man, Moritz Pfoh genaamd, werd gezien op de middenberm van de Sukhumvit Road in het subdistrict Tapong, hij had een portret van waarnemend premier Prawit Wongsuwan met een rood kruis op zijn gezicht naast zich staan.

De 35-jarige, die een Thaise naam heeft, Fuk Thong, wat pompoen betekent, beweerde dat vice-premier Prawit en de voormalige premier Prayut Chan-o-cha niet voor de bevolking van Thailand werkten.

Fuk Thong hief de foto van vice-premier Prawit boven zijn hoofd en liep ongeveer 30 minuten over de middenberm voordat hij weer in zijn auto stapte en wegreed.

De lokale bewoners lieten aan de media weten dat de Duitser zijn stille protesten bij drie andere gelegenheden op dezelfde weg hield.

Fuk Thong, die met zijn vrouw in de provincie Rayong woont, vertelde de media dat hij het jammer vond dat het Thaise volk een regering heeft die hen werkelijk steunt.

De politieke activist gelooft dat veel Thai bang zijn om zich uit te spreken, maar zegt dat hij, omdat hij Duits is, niets te vrezen heeft en het hem niet kan schelen of de Thaise regering hem terugstuurt naar Duitsland.

Fuk Thong liet de foto van Prawit aan een verslaggever zien en zei…

“Deze man helpt mensen niet, Prayut van hetzelfde laken een pak”

De Duitser zei dat 90% van de Thaise bevolking zijn acties leuk vond en zegt dat hij de Thaise bevolking zou blijven helpen in de strijd tegen de regering.  Hij voegde eraan toe dat hij op zaterdag 3 september naar Bangkok gaat om te protesteren.

De Thaise vrouw van Fuk Thong liet de media weten dat haar man geïnteresseerd is in de Thaise politiek en zich bij veel protesten heeft aangesloten.  Ze gaf toe dat ze bang was dat haar man door iemand zou worden gepest, maar vindt óók dat hij het recht heeft om zijn mening te uiten.

Ze voegde eraan toe dat haar man een goed hart heeft en oprecht de Thaise mensen wil helpen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Manoch Sanong Sook
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Thairath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!