Dubbele vraagtekens bij de heropening van het eens zo frivole Pattaya

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De Economische goeroes van Thailand zeggen dat het sandbox-voorstel van Thailand om het land de komende maanden weer open te stellen voor buitenlandse toeristen buitengewoon ambitieus is.  

Het idee zou er uit bestaan om gevaccineerde buitenlanders vanaf 1 juli in Phuket en vanaf 1 oktober in Pattaya en verschillende andere toeristisch-vriendelijke locaties niet-quarantainevakanties aan te bieden.

Volgens het laatste bericht op de website van de Thailand Tourism Authority blijft het TAT vertrouwen hebben in het sandbox-schema.

De in Singapore gevestigde Barclays Bank-economen Brian Tan en Shreya Sodhani zeggen in een nieuw rapport dat de recente toename van gerapporteerde infecties in Thailand waarschijnlijk zal leiden tot vertragingen bij de heropening.  

“In ons basisscenario denken we dat Phuket in september weer open zal gaan voor toerisme, gevolgd door nog een paar provincies in december.  We verwachten dat Bangkok als laatste weer opengaat en waarschijnlijk pas eind volgend jaar ”, zo schreven deze heren in hun rapport.

Volgens de minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul willen de Thaise autoriteiten tegen september tenminste 70 procent van de bevolking en buitenlandse ingezetenen gevaccineerd hebben. Maar critici schrijven dat er slechts net één vaccinatiecampagne is gestart en omdat het land gedwongen is om vaccins van meerdere merken moet aanschaffen nadat het aantal Covid19 infecties sinds de nieuwe uitbraak sinds begin april verzesvoudigd is.

Khun Boonanan Pattanasin, voorzitter van de Pattaya Business and Tourism Association, zei dat de huidige vaccinatiegraad in de omgeving van Pattaya te laag is om eind september de 70 procent-basislijn te halen.  Hoewel het aantal gevallen van coronavirus onlangs is afgenomen in Pattaya zelf – momenteel ongeveer 15 tot 20 per dag, is vaccinatie, de enige sleutel tot heropening van de stad.  Het is en blijft moeilijk om voldoende vaccins naar Pattaya te krijgen, doordat de prioriteit in Bangkok ligt, waar dagelijks clusters van virusvarianten worden ontdekt.

Ondertussen hebben reisagenten over de hele wereld aangekondigd dat de verwarring in de zandbak de interesse in reizen naar Thailand beperkt.  Marc Jouvet, woordvoerder van Pacific Area Travel, zei: “Mensen willen weten of de stranden en het entertainment binnenkort weer open gaan.  Het heeft geen zin om vakantiegangers toe te laten als de stranden die ze willen bezoeken gesloten zijn. “

Het in Manchester gevestigde reisbureau Hugh West kondigde aan: “De classificatie van reisbestemmingen in het land van de glimlach op basis van de kleurenzones is een ramp geweest, aangezien ministers gemengde rapporten hebben gegeven over wat ze bedoelen.”  Hij zei dat het belangrijkste voor de Thaise autoriteiten was om de complexe toegangs- en visumvereisten te vereenvoudigen en “ons te laten weten wanneer de pubs in Pattaya heropenen”.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!