De grenzen in de Guangxi-regio van de Chinese volksrepubliek voor thais fruit officieel geopend

~GAAN MET DIE BANAAN~
(Ermee doorgaan)

BANGKOK:- De Chinese douane heeft laten weten de grensovergang Dongxing in de Guangxi-regio in het zuiden van de Volksrepubliek aan de grens met Vietnam officieel voor de export van Thais fruit geopend te hebben.

Khun Phichead Wiriyaphaha, algemeen directeur van de landbouwafdeling, zei dat de opening geweldig nieuws is voor Thaise fruittelers en -exporteurs, vooral tijdens het huidige durian-seizoen.  

Zeker omdat China één van de grootste importeurs van Thais fruit, zo stelt Khun Phichead, elk jaar bestelt de Volksrepubliek tot 22 verschillende Thaise vruchten  met een waarde van meer dan 100 miljard baht.  

In de eerste vier maanden van dit jaar exporteerde Thailand 216.000 ton durian ter waarde van meer dan 21,6 miljard baht naar China.  

De algemeen directeur van het ministerie van Landbouw verwacht dat de export van durian aanzienlijk zal toenemen nadat de grensovergang in Dongxing is geopend.  Het ministerie wil daarom het personeelsbestand voor het afgeven van kwaliteitscertificaten vergroten, zodat de fruitexport kan worden versneld.  

China vereist bijvoorbeeld dat Thais fruit ofwel afkomstig is van plantages die zijn gecertificeerd voor Good Agricultural Practices (GAP) en / of afkomstig zijn van verwerkingsbedrijven die zijn gecertificeerd voor Good Manufacturing Practices (GMP). 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!