UPDATE | Personeelslid van het motorolie magazijn in het Sam Phran-district van Nakhon Pathom in staat van beschuldiging gesteld

NAKHON PATHOM:- Een medewerker van Prapakorn Oil Co is gearresteerd en aangeklaagd omdat ze naar verluidt een brand heeft gesticht die het magazijn van het bedrijf heeft verwoest omdat ze boos was op haar baas.

Luitenant-generaal Thanayut Wutthicharasthamrong, het hoofd van de Provinciale Politie Regio 7, verklaarde dat de 38 jaar oude Khu. Sirasinee Sriya, in haar huis in het Sam Phran-district van Nakhon Pathom door de politie van Pho Kaew was gearresteerd.

De verdachte werd beschuldigd van brandstichting en het afleggen van een valse verklaring aan de politie. Khun Sirasinee was de supervisor van het depot voor oplosmiddelen en smeermiddelen van het bedrijf in het district Sam Phran, dat maandag door brand werd verwoest.  De brandweer had vier uur nodig om de brand onder controle te krijgen.  De schade werd geraamd op 40 miljoen baht.

Het depot ligt naast het Khlong Om Yai-kanaal en de brand veroorzaakte bezorgdheid dat de waterweg en de omgeving tijdens de brand mogelijk vervuild waren met petrochemicaliën.

De verdachte zou tegen de politie hebben gezegd dat ze de brand had aangestoken om haar werkgevers terug te pakken, omdat haar bazen haar altijd bekritiseerden.

Luitenant -generaal Thanayut zei dat khun Sirasinee een brandwond op haar arm had door het vuur.  Nadat ze in een ziekenhuis voor de brandwond was behandeld, vertelde ze de politie dat ze twee mannen zag wegrennen van het depot toen de brand maandag kort na het middaguur uitbrak.

Maar uit een opname van door brand beschadigde beveiligingscamera’s in het depot bleek dat ze daar op dat moment alleen aanwezig was.

Er was ook te zien dat ze een aansteker gebruikte om stukjes papier in brand te steken die ze vervolgens in twee kartonnen dozen met smeeroliecontainers liet vallen, waardoor de brand ontstond. In het depot lag op dat moment zo’n 100.000 liter smeer- en oplosmiddelen opgeslagen.

Het bedrijf Prapakorn Oil Co is al meer dan drie decennia actief op het gebied van smeerolie.

Een manager van het bedrijf ontkende khun Sorsinee’s beschuldiging van buitensporige kritiek en zei dat ze nooit hard tegen haar hebben gesproken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pornprom Satrabaya
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!