92-jarige gehandicapte monnik bij brand in één tempel in Oost-Thailand omgekomen

SRI RACHA:  Een 92-jarige bedlegerige monnik is omgekomen nadat een brand een tempel in Sri Racha had verwoest. Brandweerlieden en reddingsdiensten van Sawang Prateep haastten zich gisteren naar de Rai Kluay-tempel in het Surasak-subdistrict van Sri Racha, nadat ze op de hoogte waren gebracht dat er een enorme brand was uitgebroken en dat de pastorie met een oudere monnik in volle hens stond.

De pastorie was een vakwerkgebouw met twee verdiepingen, het vuur was naar verluidt te hevig en brandde uiteindelijk het hele huis af voordat de brandweer het kon blussen. De gehandicapte 92-jarige monnik Phra Siang Achito Thongthammachart kwam op tragische wijze om het leven.

Volgens het rapport van de brandweer werd het lichaam van het slachtoffer gevonden in de met houtskool bedekte pastorie. Het slachtoffer was vanwege zijn leeftijd onbeweeglijk en was niet in staat om zelfstandig aan de brand ontsnappen.

De oorzaak van de brand was vermoedelijk een kortsluiting veroorzaakt door een oude draad, zei Phra Natchaphon Chuangbua Kittiphato (23) toen hij getuige was van het ongeval. “Ik hoorde een elektrische klik en het vuur brak net uit en verspreidde zich”, aldus de monnik.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!