Drie Thaise drugscriminelen uit Noord-Thailand in Cambodja veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf 

PHNOM PHEN:- Drie uit Chiang Mai afkomstige Thaise mannen zijn door de gemeentelijke rechtbank van Phnom Penh schuldig zijn bevonden aan drugsbezit en handel in drugs en veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf en een boete van 723.000 baht, zo meldt de Khmer Times.

Phanthep Vithya, 44, Kroeungsak Maklikun, 35, en Narongrith Chakroeunsuk, 26, werden tijdens een politieonderzoek in Phon Penh op 31 augustus 2022 in het bezit van bijna 42 kilogram ketamine en ecstasy aangetroffen.

De vierde verdachte, de 28-jarige Sem Jam, werd gedood in het kruisvuur toen de groep arrestatie probeerde te ontlopen.

De Khmer Times citeerde het plaatsvervangend hoofd van de gemeentelijke anti-narcotica-eenheid van Phnom Penh, luitenant-kolonel Nuon Sothearith, die zei dat de vier verdachten illegale drugs van de provincie Stung Treng naar Phnom Penh vervoerden in twee pick-up trucks.

Ze probeerden de controle te ontwijken door met hoge snelheid de controlepost voorbij te rijden en schoten op de politie.

De drugs werden verborgen onder een laag bloemen achterin de vrachtwagen gevonden.

Naast drugsbezit, transport en handel worden de drie ook beschuldigd van onrechtmatig wapenbezit op grond van het Wetboek van Strafrecht en het witwassen van geld op grond van de Wet op het witwassen en financieren van geld.

Er werden onder meer vier pistolen, 12,18 kilogram ketamine, 29,75 kilogram xtc, ander drugsmateriaal, twee pick-up trucks en drie eigendommen in beslag genomen.

Olleke Bolleke in Cambodja 
Bron: Khmer Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!