Drie senior monniken in Kamphaeng Phet betrapt op het drinken van alcohol, en beweerden dat ze voorouders eerden, dus zou het mogen

KAMPHAENG PHET:- De drie monniken werden beschreven als senior, ervaren monniken, doch zij werden enkele dagen terug door de lokale politie in een tempel in Kamphaeng Phet betrapt op het drinken van een neutje, correctie stevige neut.

Een politiepatrouille van het politiebureau van het hoofddistrict van Kamphaeng Phet ging naar een tempel in het subdistrict Na Borkam nadat ze waren verwittigd door lokale bewoners die bezorgd waren dat de groep monniken alcohol dronk en aan het feestten waren, iets wat tegen de gedragsregels van het monnikenorde is. Er werden geen alcoholflessen gevonden, maar de geur van alcohol was volgens de agenten sterk in de tempel waarneembaar.

Een monnik genaamd, Phra Arpat, die volgens wetshandhavers erg bezopen leek te zijn, ontkende eerst alcohol te hebben gedronken, maar gaf na enige tijd en na overleg met de autoriteiten toe dat hij inderdaad in de fles gekeken had.

Phra Arpat hing het volgende verhaal tegen de politie op: “We drinken meestal niet, alleen op festivals (zonder te erkennen dat drinken in strijd is met de gedragsregels voor boeddhistische monniken in Thailand).  We dronken lokale rijstwhisky van lokale bewoners die als zegening de sterke drank aan hun voorouders wilden geven.  Dus we dronken deze whisky om alcohol te bezorgen aan die dode mensen, we menen een goede zaak te verrichte. door hun voorouders te zegenen en vinden dat dit niet in strijd is met de gedragsregels van het monnikschap”

De wetshandhavers waren het echter niet eens met Arpats interpretatie van een zegen.

Er werd tijdens een alcohol-ademtest bij de drie monniken door wetshandhavers aangetroffen en alle drie de monniken zouden uit het monnikschap worden gezet wegens het overtreden van een van hun belangrijkste gedragscodes.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Komchadluek 
Content: Olleke Bolleke in West Thailand 
Bron: Komchadluek 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!