De lokale gezondheidsdienst van Phuket roept op tot verhoogde waakzaamheid nu de Omicron variant rondwaart

PHUKET:- De gezondheidsdienst van Phuket dringt er bij toeristenbureaus op aan om voorzichtiger te zijn en zich strikt te houden aan ziektepreventiemaatregelen naarmate het aantal Omicron-gevallen toeneemt.  

Khun Koosak Kookiatkul van het Volksgezondheidsbureau van Phuket zegt dat bedrijven regelmatig antigeentests moeten ondergaan om te screenen op nieuwe infecties.  De Bangkok Post meldt dat het eiland inmiddels 144 gevallen van de zeer besmettelijke Omicron-variant heeft ontdekt.

Volgens het rapport resulteerde de actieve opsporing van zaken langs de beruchte Soi Bangla in Patong op 28 december in 11 Omicron-gevallen.  

Khun Koosak zegt dat het absoluut noodzakelijk is dat bedrijven in het gebied strikte Covid-19-preventiemaatregelen handhaven om de verspreiding van het virus in te dammen.  Het is bekend dat bedrijven langs het populaire Soi Bangla elke week 300 antigeentestkits ter beschikking hebben voor gebruik bij toeristen en dat alle werknemers volledig zijn gevaccineerd.  Khun Koosak zegt echter dat ze zich nog steeds moeten houden aan maatregelen, waaronder sociale afstand, het dragen van mondkapjes, regelmatig handen wassen, temperatuurcontrole en contacttracering.

De Bangkok Post wist verder te melden dat khun Weerawich Kruasombat, die aan het hoofd staat van de vakbond van exploitanten van uitgaansgelegenheden in Patong, er bij alle leden op heeft aangedrongen zich strikt te houden aan de preventiemaatregelen van Covid-19 om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

“De Bangla Road is erg belangrijk voor Phuket.  Om deze reden zou ik de medewerking willen vragen van eigenaren, managers en ander personeel om elke 7 dagen een ATK-test te laten doen op de parkeerplaats achter Hollywood Phuket om het risico op besmetting te verkleinen.”

Ondertussen heeft de gouverneur van Chonburi, khun Phakarathon Tianchai, in het oosten van Thailand zijn bezorgdheid geuit over een toename van het aantal Omicron-gevallen daar.  Hij roept iedereen op voorzichtiger te zijn nu het aantal infecties toeneemt.  Verdere tests tonen aan dat 80% van de nieuwe gevallen in de provincie de Omicron-variant is.

Khun Phakarathon heeft de bevolen dat alle restaurants en toeristenbureaus in Chon Buri zowel werknemers als klanten bij binnenkomst moeten screenen.  Hij heeft gewaarschuwd dat als ze dit niet doen, ze de zaak onmiddellijk zouden sluiten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!