Drie meter lange krokodil gevangen in Samut Prakan

~EEN GEHEUGEN HEBBEN ALS EEN GARNAAL~
(Een erg slecht geheugen)

SAMUT PRAKAN:- Het politiebureau Muang Samut Prakan kreeg een melding over krokodillen in de stedelijke gebieden van Soi Nokkaew 12 in het subdistrict Thaiban in Samut Prakan. Ze haastten zich naar het gebied, samen met functionarissen van de Samut Prakan Fishery Department en Ruam Kusol Rescue Foundation.

Getuigen vertelden dat ze twee verschillende krokodillen hadden gezien. De eerste, ongeveer twee meter lang, werd gezien in een moeras bij de ingang van Soi Nokkaew 12, terwijl de tweede werd gezien in een kanaal dat verbinding maakt met het moeras, ongeveer 100 meter van waar de eerste krokodil werd waargenomen. De tweede krokodil was veel groter dan de eerste.

De politie nam contact op met experts van Samut Prakan Crocodile Farm, die later op een boot stapten om het kanaal en het moeras af te speuren naar de krokodillen. Ze brachten ongeveer twee uur door met het doorzoeken van de gebieden en vingen uiteindelijk een krokodil met behulp van elektrofishing.

“We gebruikten 220 volt elektriciteit om de krokodil tijdelijk buiten bewustzijn te brengen”, zegt Somphob Ratdee, een expert van Samut Prakan Crocodile Farm. “Nadat het dier bewusteloos raakte, kon het binnen 10 minuten weer ontwaken, dus moesten we snel het aan land brengen en zijn kaken in bedwang houden, voordat het wakker werd.”

De gevangen krokodil was drie meter lang en werd geïdentificeerd als een zoetwaterkrokodil van ongeveer 10 jaar oud. Het werd later naar Samut Prakan Fishery Department gebracht en tijdelijk in een watertank bewaard. Waar de krokodil later wordt uitgezet werd niet vermeldt.

Er werd geen teken gezien van een andere krokodil maar drongen er bij dorpelingen op aan om onmiddellijk contact met hen op te nemen als het dier weer opduikt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation Thailand
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Nation Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!