Vakantie in Thailand? In quarantaine op een privéjacht

~VAKANTIEMAN…….HET IS HIER FANTASTICH~
(Uit programma van Frits Bom, de vakantieman)

THAILAND:- Ook zo toe aan vakantie en wil je graag naar Thailand, maar zie je op tegen twee weken quarantaine? Als je die twee weken door kunt brengen op een privéjacht is dat ineens een stuk aantrekkelijker. En dat is precies het doel van de Thaise overheid. 

Na aankomst in Thailand moeten toeristen eerst een negatieve coronatest overhandigen. Daarna moet je twee weken verplicht op een luxe privéjacht of klein cruiseschip in Phuket blijven.

Klein detail
Je moet wel een slimme gadget dragen op je luxe quarantaineverblijf. De gadget houdt je lichaamstemperatuur, hartslag en je locatie bij. Artsen kunnen die gegevens op afstand bekijken en analyseren, mocht iemand ziek worden. De tracker volgt je tot tien kilometer van de kust. 

Zijn de twee weken voorbij, dan mag als reiziger, mits klachtenvrij, weer aan wal om door het land te reizen. Het is allemaal onderdeel van een special Digital Yacht Quarantaine-programma, waar de Thaise overheid samen met lokale startups aan werkt. Allemaal om meer toeristen naar het land te krijgen, maar ook om de luxejacht-sector vlot te trekken. 

Thailand heeft toerisme hard nodig
De Thaise overheid haalt al maanden alles uit de kast haalt om toeristen te verleiden toch naar het land te komen om vakantie te vieren. Eerder konden toeristen ook al twee weken in quarantaine in luxe vakantieresorts, om daarna negen maanden lang door het land te mogen reizen. En datzelfde deden ze ook al door vakantiegangers eerst in quarantaine te zetten op een van zes vooraf goedgekeurde golfresorts. 

De toeristische sector in het land is hevig geraakt door de coronapandemie. Maart vorig jaar ging het land grotendeels op slot, ook voor toeristen. Die worden pas sinds oktober weer mondjesmaat binnengelaten. Dat is een ramp voor de economie, want in 2019 was de toeristische sector nog goed voor een vijfde van het bruto nationaal product.

Vorig jaar kwamen er nog maar 6,7 miljoen toeristen naar Thailand, flink minder dan de 40 miljoen die er in 2019 kwamen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie 
Bron: rtlz.nl

Eén gedachte over “Vakantie in Thailand? In quarantaine op een privéjacht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!