Drie kinderen alleen achtergelaten in de flat van Bangkok nadat moeder in het ziekenhuis werd opgenomen en grootvader aan Covid overleed.

~DAT GAAT DOOR DE ZIEL~
(Dat is schreiend)

BANGKOK:- Dit artikel trof mij even regelrecht in het hart toen ik las dat drie kinderen moederziel alleen in hun appartement in Bangkok werden achtergelaten nadat hun grootvader aan de gevolgen van het coronavirus stierf en hun moeder naar het ziekenhuis werd gebracht.

Gistermorgen bezochten functionarissen van het Ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid de kinderen in hun appartement op de derde verdieping in Gebouw 49 van het project National Housing Authority in het Din Daeng district.

Ze evalueerden de mentale toestand van de kinderen en zorgden ervoor dat ze het nodige hadden, waaronder eten en drinken

“Één van de kinderen vertelde dat hun grootvader, die het virus had gecontracteerd, in het appartement was overleden kort nadat de ambulance hun moeder naar het ziekenhuis had gebracht”, zo vertelde khun Anukul Pidkaew, de plv. secretaris van het ministerie.

 “We hebben met de National Housing Authority gecoördineerd om de gebieden rond het appartement te desinfecteren.” Anukul voegde eraan toe dat het jongste kind van 5 jaar ook positief testte op het virus en in het ziekenhuis werd opgenomen.

 Maatschappelijk werkers zullen regelmatig komen kijken bij de andere kinderen kijken. We hebben ze ook advies gegeven over hoe ze zich kunnen beschermen tegen Covid-19, aangezien ze zich in een risicogroep bevinden, ”zei hij.

“Het ministerie bereidt opvangcentra voor voor mensen in kwetsbare groepen die zijn getroffen door de uitbraak van Covid-19, zoals senioren, gehandicapten en daklozen,” zei Anukul.

Degenen die hulp nodig hadden, moeten contact opnemen met de 24-uurs hotline van het ministerie om 13.00 uur, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron:  The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!