Douane India onderschept tijdens een smokkelpoging uit Thailand 1 aap 15 koningsslangen 5 pythons en andere levende reptielen 

BANGKOK / CHENNAI:- De douanebeambten op de luchthaven van Chennai (India) hebben in het afgelopen weekend aan de pers laten weten dat een passagier die illegale levende dieren uit Thailand vervoerde, op de luchthaven was gearresteerd.  Er is een procedure gestart in het kader van de Natuurbeschermingswet.

Het hoofd van de douane van de luchthaven van Chennai zei dat de passagier, wiens naam niet werd vrijgegeven, afgelopen donderdag  door zijn douanebeambten op de luchthaven werd gearresteerd.

“Toen zijn ingecheckte bagage werd gecontroleerd, werden een DeBrazza-aap, 15 koningsslangen, 5 balpythons en twee Aldabra-schildpadden in beslag genomen.

Omdat de levende dieren illegaal waren geïmporteerd, zijn ze in overleg met de AQCS (Animal Quarantine and Certification Service) via Thai Airways teruggestuurd naar hun land van herkomst”, aldus het hoofd van de douane.

Er is een procedure voor de natuurbeschermingswet gestart en andere betrokken overheidsinstanties zijn op de hoogte gebracht.

De verdachte werd voorgeleid aan een lokale rechtbank, die het verzoek van de Douane om hem 14 dagen in voorlopige hechtenis te plaatsen, inwilligde. Hij wordt vastgehouden in een gevangenis in Chennai.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: India TV 
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: indiatvnews.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!