Door uw airconditioning op 27° Celsius in te stellen en een ventilator te gebruiken, bespaart u op uw elektra rekening en blijft u lekker koel

THAILAND:- Volgens een wetenschapsdocent van de Chulalongkorn Universiteit bespaart het gebruik van een ventilator en het op maximaal 27° Celsius zetten van airconditioning uw een aardig centje!

De wetenschapsdocent, Khun Jessada Denduangboripant was het met het advies van het ministerie van Energie eens dat deze handeling de elektriciteitsrekening met 10 tot 30 procent zou kunnen verlagen.  De docent nam het woord nadat het advies voor controverse zorgde op sociale media.

Het ministerie legde uit dat het combineren van een ventilator met airco de luchtstroom verhoogt en de temperatuur met 2 graden verlaagt. Deze methode bespaart meer elektriciteit dan het gebruik van een airconditioner bij 23-24°C, voegde hij eraan toe.

Khun Jessada ondersteunde het advies en zei dat hij de ventilator-en-airco-methode vaak gebruikte. Hij legde uit dat de aircocompressor minder hard hoeft te werken als er een hoeverre temperatuur ingesteld staat..

Het verlagen van de temperatuur in de kamer tot 27°C zal de luchtvochtigheid verlagen tot een comfortabel niveau, zei hij.  Ondertussen zal het inschakelen van een ventilator de kamer koeler maken, omdat de luchtstroom het lichaam helpt om warmte af te voeren.

Bovendien verbruikt een ventilator veel minder stroom dan een airco.  Als je het op het maximum zet – of zelfs twee of drie ventilatoren aanzet – verbruikt het nog steeds minder stroom dan een airconditioner, aldus Khun Jessada.

Hij stelde ook voor om de airconditioner en het filter regelmatig te reinigen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!