De Thaise rocker Aed Carabao schrijft een speciaal lied en eist het beëindigen van de Covid19 beperkingen in Thailand

BANGKOK:- Een legendarische Thaise rockster heeft afgelopen week een nummer uitgebracht waarin de Thaise regering wordt opgeroepen om alle Covid-19-beperkingen op te heffen.  Het nummer is getiteld ‘Let go of Covid’.  

De zanger, bij Thai bekend als ​“Aed Carabao”, schreef in een bericht dat hij naar een voetbaltoernooi in het VK ging en geschokt was over hoe het leven daar weer normaal was geworden in vergelijking met Thailand.  Hij zei dat hij zich zelfbewust voelde omdat hij de enige persoon was die een mondkapje droeg in een stadion met 90.000 mensen.

In de tekst van zijn nieuwe lied schrijft Aed dat mensen zijn ingeënt en dat gedurende twee jaar “de deur van carrière zijn gesloten ”.  In de laatste regel van het lied suggereert Carabao dat de overheid het welzijn van de mensen niet voor ogen heeft.

“Als burger in Thailand is een leven belangrijker dan politieke ambities”

In zijn post schrijft Carabao dat als de regering het echt serieus meent om de Covid19 beperkingen te handhaven, ze de extreme maatregelen moeten nemen die sommige Chinese steden reeds hebben gedaan.  Hij zei dat Thailand zich in de “middle of nowhere” bevindt.  

Aed Carabao vroeg de regering om mensen te sparen wier levensonderhoud werd geplunderd, met name in de toerisme-, nachtleven- en amusementsindustrie.  Hij drong er bij de regering op aan te accepteren dat ze Covid19 virus niet kunnen verslaan, zodat mensen ermee moeten leren leven en het als griep moeten behandelen.

Khun Carabao is 67 jaar oud.  Hij bereikte het hoogtepunt van zijn carrière in de jaren tachtig en staat bekend om het maken van politieke statements met zijn muziek.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!