Door de covid pandemie is de Thaise bevolking minder alcohol gaan drinken

~IEDEREEN PRAAT OVER HET DRINKEN MAAR NIEMAND OVER DE DORST~
(Negatieve aspecten krijgen meer aandacht)

BANGKOK:- Volgens een recent onderzoek van het Thaise centum voor alcohol studie hebben de Thais hun alcoholgebruik verminderd uit angst voor een Covid-infectie. Volgens de directeur van het centrum, prof.dr.  Sawitri Assanangkornchai, die een telefonische enquête onder 1.555 mensen van 18 jaar en ouder in 15 provincies van 24-28 april hield vertelde dat:  

  • 41,9 procent zei dat ze een jaar voor het onderzoek regelmatig alcohol hadden gedronken.
  • 32,4 procent zei dat ze minstens één keer per week dronken.
  • 21,3 procent grote hoeveelheden consumeerde.  
  • 28,4 procent zei dat ze een maand voor het onderzoek waren gestopt met drinken.
  • 41,9 procent had minder alcohol gedronken.
  • 28,1 procent dronk zoals gewoonlijk.
  • En 1,6 procent was meer gaan drinken. 

“Degenen die stopten met drinken, zeggen dat ze bang zijn om Covid-19 op te lopen en geld wilden besparen.  Degenen die zoals gewoonlijk drinken of hun consumptie hebben verhoogd, zeggen dat ze ofwel niet kunnen stoppen met drinken of onder druk worden gezet door hun leeftijdsgenoten om te drinken, “aldus de professor, eraan toevoegend dat 59 procent van de ondervraagden vanwege de economische impact van Covid-19 financiële problemen ervaren, en 8 procent zei depressief te zijn.

Uit het onderzoek bleek verder dat maatregelen om het alcoholgebruik onder controle te houden, zoals het tijdelijk sluiten van uitgaansgelegenheden en het verbieden van alcohol in restaurants, de drinkgewoonten van mensen hebben beïnvloed, aldus professor Sawitri.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!