De klimaatverandering brengt warmte en weinig regen in Thailand

~DAT IS EEN CASSANDRA VOORSPELLING~
(Een ongeloofwaardige en sombere voorspelling)

BANGKOK:- De klimaatverandering in Thailand betekent in de maanden mei en juni, warme dagen en weinig regen, hoewel het land medio mei officieel het regenseizoen ingegaan is.  

Volgens dr.  Sutat Weesakul, directeur van het Hydro Informatics Institute (HII), vangen de vele hoogbouw-, betonnen en asfaltstraten, vooral in Bangkok, de warmte van het zonlicht op.  Samen met de zwakke zuidwestelijke moessonwind, die regen naar Thailand zou moeten brengen, zijn de temperaturen in mei en juni hoger dan in april. 

De hoogste dagtemperaturen van de afgelopen weken waren 39 tot 41 graden.  Het hete weer is een gevolg van klimaatverandering, met zwakkere La Niña-omstandigheden eerder dit jaar, resulterend in minder regen en warmer weer.  

Dr. Sutat zei dat boeren hun velden voor de teelt begonnen voor te bereiden nadat het regenseizoen was aangekondigd, maar de gecombineerde hoeveelheid water in de vier belangrijkste reservoirs van het land wordt geschat op slechts 1,6 miljard kubieke meter.  

De plv. directeur van de Thaise meteorologische diemst, Sugunyanee Yavinchan, voorspelt meer regen in Thailand van juni tot en met 9 juli in alle delen van het land, met af en toe zware regenval in sommige gebieden. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!