Doe uw veiligheidsriem om of krijg een boete van 2.000 baht, zo waarschuwt de politie in Thailand

THAILAND:- Vanaf vandaag moeten alle autopassagiers de veiligheidsriem omdoen of krijgen ze een boete van 2.000 baht. Dit is in lijn met de 13e wijziging van artikel 123 van de Landverkeerswet 1979 en geldt voor voertuigen met niet meer dan zeven zitplaatsen.  Deze regel geldt ook voor passagiers op de achterbank van vierdeurs pick-up trucks.

Van passagiers in een verlengde cabine of achterbak van pick-up trucks wordt echter niet verwacht dat ze een veiligheidsgordel dragen, mits het aantal passagiers de veiligheidslimiet niet overschrijdt.

De Koninklijke Thaise politie liet weten dat de veiligheidslimiet van passagiers achterin wordt overwogen door relevante instanties en zou tegen 4 december  worden aangekondigd.

De plv. hoofdcommissaris van de grootstedelijke politie generaal-majoor Jirasan Kaewsaeng-Ake, zei dat politieagenten zich in eerste instantie zullen concentreren op het geven van waarschuwingen en dat boetes alleen per geval worden bekeken.

Voor de 13e wijziging zijn twee nieuwe clausules gepland, namelijk autostoeltjes of speciale stoelen voor kinderen onder de zes jaar en passagiers onder de 135 centimeter moeten een veiligheidsgordel dragen of een speciale stoel gebruiken om verwondingen bij een ongeval te voorkomen.

Deze clausules treden pas in werking wanneer de autoriteiten de belasting op autostoelen verlagen en details van de vereisten bekendmaken, die ook vóór 4 december zullen worden afgerond.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thansettakij 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thansettakij.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!