Filantropische Thaise influencer geeft toe voor de gek gehouden te zijn door een ‘rijke’ Khmer bedelaar

CHONBURI:- Een bekende Thaise influencer op sociale media, die bekend staat om het helpen van kansarme mensen heeft toegegeven dat hij in de maling genomen was  door een Cambodjaanse bedelaar die naar verluidt meer dan 150.000 baht per maand in Thailand verdient.

Khun Gunnathat Pongpaiboonwet, beter bekend als Gun Jompalang, vertelde afgelopen zaterdag besloten had om een bedelaar met de bijnaam “Oom V” in Wat Sri Amata Nakhon in het district Phan Thong in de provincie Chonburi te helpen.

Op Facebook schreef Gun dat hij bedroefd was door foto’s die online waren geplaatst van een oude man die vanwege zijn handicap in een V-vorm gebogen was.  In een poging om te helpen, nam hij contact op met vrienden en het bureau voor sociale ontwikkeling en menselijke veiligheid in Chonburi.

Maar nauwelijks een uur later liet Gun zijn Facebook-volgers weten dat hij voor de gek was gehouden. Gun schreef dat hij contact had opgenomen met het sociale ontwikkelingsbureau van Chonburi, die de man identificeerde als de 47 jaar oude Cambodjaanse Gome Phormee. 

Het kantoor zei dat de man herhaaldelijk de grens was overgestoken met zijn vrouw, dochter en schoonmoeder.  Hij werd in 2015 drie keer gearresteerd en gedeporteerd voordat hij zaterdag opnieuw werd gearresteerd.

De nieuwswebsite ThaiRath wist te meldden dat Gome en zijn familieleden ongeveer 5.000 baht per dag verdienden door afzonderlijk te bedelen op verschillende markten.  Het voegde eraan toe dat zijn handicap echt was, maar hem niet belette te lopen.

De lokale bevolking vertelden tegen de reporters van ThaiRath dat de man al 10 jaar in de omgeving bedelde, maar een goed leven leidde met geld door onder meer dure garnalen te kopen.

De politie arresteerde Gome, zijn vrouw en dochter en hield hen vast op het politiebureau van het hoofddistrict in afwachting van deportatie.  De schoonmoeder is gevonden met legale reisdocumenten en zal dus niet worden uitgezet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: ThaiRath 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!