Dit regenseizoen brengt knokkelkoorts, hand-mond-en-klauwzeer met zich mee, zo waarschuwt de regering van Thailand

BANGKOK:- De Thaise overheid heeft de mensen gewaarschuwd om zich tijdens het regenseizoen schrap te zetten voor knokkelkoorts en de uitbraak van hand-mond-klauwzeer.

De plv. woordvoerster van de regering, Khun Traisuree Taisaranakul, zei dat mensen zich vooral moeten beschermen tegen knokkelkoorts.  Ze citeerde ook cijfers van de afdeling Ziektebestrijding, waaruit bleek dat 16.276 mensen van 1 januari tot 10 augustus knokkelkoorts hadden opgelopen en 14 personen aan het virus waren bezweken.

Ze wees erop dat de meeste van degenen die aan het virus waren overleden, minstens 35 jaar oud waren, wat betekent dat knokkelkoorts niet langer een ziekte is die alleen kinderen treft.

Ze raadde mensen aan om direct naar de dokter te gaan als ze langer dan twee dagen hoge koorts hebben en vooral als ze aanhoudende hoofdpijn, spierpijn en zich kleine rode vlekjes op lichaam en ledematen vertonen.

Khun Traisuree zei dat een tijdig bezoek aan de dokter het aantal dodelijke slachtoffers zal helpen verminderen. Ze moedigde mensen ook aan om muggenbroedplaatsen zoals stilstaand water te verwijderen of hun watercontainers af te dekken met een deksel.

Ze zei dat het Queen Sirikit National Institute of Child Health ook ouders en leraren heeft gewaarschuwd om op te letten voor hoofd-mond-en-klauwzeer bij jongeren, vooral bij kleuters.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation   
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!