Vietnamees op Koh Samui gearresteerd na diefstal van 15.000 baht contant en een iPhone van een Nederlandse toerist

KOH SAMUI:- In de provincie Surat Thani is in een uitgaansgelegenheid op Koh Samui een Vietnamese man gearresteerd nadat hij 15.000 baht en een iPhone van een Nederlandse toerist had gestolen.

De hoofdcommissaris van politiebureau Bo Phut, kolonel Yutthana Sirisombat, vertelde tegen de lokale Thaise media, dat de 25-jarige uit Nederland afkomstige Hanifi Mert, vorige week één proces-verbaal had laten opmaken dat er van hem tijdens het dansen in een uitgaansgelegenheid in de buurt van Cha Weng Beach een iPhone 13 en 15.000 baht uit zijn tas waren gestolen

 “We hebben camerabeelden bekeken in de uitgaansgelegenheid.  De mannelijke verdachte nam geld en een mobiele telefoon van de heer Mert,” zo verklaarde Yutthana.

“De verdachte werd deze week later gearresteerd in de buurt van Chaweng Beach.  Hij werd geïdentificeerd als Mr. Tueng, Vietnamees onderdaan.  Hij bekende dat hij de spullen van de toerist had gestolen.  Hij stuurde de mobiele telefoon per pakket naar Bangkok en ontving 4.000 baht.  We hebben de mobiele telefoon eindelijk in beslag genomen en teruggegeven aan de heer Mert.’ 

“Dhr.  Mert zei dat hij erg blij is en bedankte ons personeel.  Hij zal zijn vrienden vertellen om naar Samui te komen.  Hij heeft ook een plan om hier zaken te gaan doen,” zo vertelde commissaris Yutthana.

De politie van Samui maakte echter geen melding van de vermiste 15.000 baht. Tueng wordt beschuldigd van diefstal en het illegaal binnenkomen van het land en zal worden uitgezet nadat hij boetes heeft gekregen voor de diefstal.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!