De waarnemend premier van Thailand zet soldaten in om BMA te helpen bij vullen van zandzakken tegen mogelijke overstromingen

BANGKOK:- Soldaten zullen zich vandaag bij het Ministerie van Afvoer en Riolering van de Bangkok Metropolitan Administration, het BMA, voegen bij het vullen van zandzakken en opzetten van zandzakbarrières om overstromingen in de hoofdstad te voorkomen.

De actie kwam tot stand nadat waarnemend premier Prawit Wongsuwan zaterdag contact had opgenomen met de gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, en zei dat de regering klaar was om te helpen bij het voorkomen van overstromingen.

Als reactie op het aanbod heeft BMA een troep van 50 soldaten gevraagd om te helpen bij het opzetten van zandzakken in twee gebieden, namelijk:
• 16.000 zandzakken in het openbare park onder de Taksin-brug in het Sathorn-district om het zuiden van Bangkok te beschermen.
• 8.000-10.000 zandzakken in de Royal Thai Naval Dockyard in het district Noi in Bangkok om het Thonburi-gebied te beschermen.

Het departement van rampenbestrijding had vorige week woensdag de mensen in Bangkok, Pathum Thani, Nonthaburi, Ayutthaya, Saraburi en Lopburi gewaarschuwd voor mogelijke plotselinge overstromingen veroorzaakt door overstromingen van de Pa Sak- en Chao Phraya-rivieren.  Het niveau van beide rivieren zou naar verwachting vanaf zaterdag gaat stijgen als de Pa Sak Jolasid-dam enorme hoeveelheden water begint af te voeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation   
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!