Dit jaar worden er in Thailand twee nieuwe staatsloterijen opgezet

BANGKOK:- Dit jaar worden er twee nieuwe staatsloterijen gelanceerd in een nieuwe poging om illegale loterijen en te dure loten uit te bannen, zo onthulde Khun Charnkrit Dejvitak, een employee van het kabinet van de premier. 

Khun Charnkrit zei dat de eerste een nieuwe bewerking zou zijn van de reeds bestaande zescijferige staatsloterij, terwijl de tweede twee- en driecijferige loterijen zal omvatten, vergelijkbaar met de niet-goedgekeurde loterijen met hetzelfde aantal cijfers.

Hij sprak in zijn hoedanigheid van voorzitter van een subcommissie, die belast is met het onderzoeken van manieren om het hoofd te bieden aan het probleem van loten die boven de voorgeschreven prijs worden verkocht.

De regering probeert nu een contract te krijgen met de Khon Kaen Universiteit om openbare hoorzittingen te organiseren over de nieuwe loterijproducten, een studie die nodig is voordat het plan ter overweging aan het kabinet kan worden voorgelegd, zei hij.

Khun Charnkrit zei dat de nieuwe loterijen zouden voldoen aan de bestaande wetten en dat de toegang tot jongeren streng zou worden gecontroleerd. Ook schoolterreinen zal de kaartverkoop verboden zijn, voegde hij eraan toe.

De regering onder voormalig premier Thaksin Shinawatra lanceerde een soortgelijke twee- en driecijferige loterij, maar het project werd later stopgezet nadat bleek dat het in strijd was met de wet. De inkomsten die het genereerde, zouden worden verdeeld onder de overheid, loterijwinnaars en het Loterijkantoor van de overheid, het GPO, maar bleek later zo  illegaal als wat.

In een reactie op de onlangs gelanceerde digitale loten die zijn verkocht via de Paotang e-wallet mobiele applicatie van de overheid, zei khun Charnkrit dat het aantal loten niet zal worden verhoogd, in ieder geval niet voor de volgende twee trekkingen op 16 juni en 1 juli.

De e-tickets bleken een doorslaand succes met méér dan  5 miljoen verkochte exemplaren in de eerste vier dagen na hun lancering afgelopen donderdag.

Er zijn meer beoordelingen nodig voordat het loterijquotum dat aan de mobiele app is toegewezen, kan worden verhoogd, zo verklaarde Khun Charnkrit, eraan toevoegend dat de lancering van de digitale loterij een tijdelijke rage zou kunnen te zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Arnun Chonmahatrakool
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!