Autoriteiten van Thailand ontdekte 200 kg crystal meth in replica’s van oude Moai beelden in Sri Racha

CHONBURI:- Medewerkers van het Narcoticabestrijdingsbureau, NSB, het immigratiebureau en vertegenwoordigers van de Taiwanese politie deed gisteren  een inval bij All Trans Logistics 2011, een rederij, in de diepzeehaven van Laem Chabang in de provincie Chonburi om onderzoek te doen.  

Tijdens het onderzoek stuitte de autoriteiten op zes replica’s van Moai-hoofden,  welke als artefacten van Paaseiland bekend staan, de  replica’s lagen in een magazijn in afwachting van verzending naar Taiwan.

Nadat de autoriteiten zes hoofden hadden opengesneden, vonden ze ongeveer 200 kg crystal meth, zo verklaarde plv.  hoofd van de nationale politie, generaal Roy Inkhapairoj.

De operatie begon begin dit jaar toen de politie samenwerkte met het Taipei Economic and Cultural Office in Thailand na een tip dat een drugshandelbende – geleid door een Taiwanese man die alleen bekend staat als Pan en zijn Thaise vriendin, alleen bekend als Ju – van plan was om de verdovende middelen vanuit Thailand naar Taiwan smokkelen.

Generaal Roy zei dat de politie de bewegingen van de twee volgde en ontdekte dat ze verschillende reizen hadden gemaakt tussen Thailand en Taiwan.  Ze huurden ook een depot in de provincie Samut Sakhon om de replica’s van de Moai-hoofden op te slaan.

De replica’s werden begin vorig jaar vanuit Taiwan naar het depot in Samut Sakhon vervoerd op een verklaring aan douanebeambten in Laem Chabang dat de items zouden worden gebruikt voor tentoonstellingen in Thailand, waarbij een andere Thaise vrouw met de naam Kanyaphak verantwoordelijk was voor alle transport, zo verklaarde generaal Roy

Hij vertelde zei dat de politie ook twee Thaise vrouwen in de gaten hield en ontdekte dat er meer dan 10 miljoen baht op hun bankrekeningen was gestort, hoewel ze geen specifiek  beroepen hadden, terwijl de oorsprong van het geld niet konden worden getraceerd.

Luitenant-generaal Sarayut Sanguanphokhai, de commandant van de NSB, zei dat de politie verschillende leden van de bende had gearresteerd en de rest ongetwijfeld zit volgen.  Hij gaf geen details over de aangehouden verdachten.

De Moai statues zijn de mysterieuze, gigantische menselijke beelden staan op Paaseiland in het oosten van Polynesië.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wassayos Ngamkham
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!