Dit jaar komen er méér dan 10.000 jonge Thais in het leger op, om het land te dienen

BANGKOK:- Een hoofdcommandant van het Thaise leger, generaal Narongphan Jitkaewtae, liet weten dat er zich tussen 1 december en 31 januari maar liefst 10.915 mensen zich als soldaat bij het Thaise leger hebben ingeschreven, de legerleiding is inmiddels begonnen met het online accepteren van aanvragen. Vanwege de Covid-19-crisis accepteert het leger al twee jaar online sollicitaties.

“De aanvragen zijn dit jaar verdubbeld ten opzichte van vorig jaar en kunnen 75 procent van de beschikbare plaatsen in het hele land dekken”, zei hij.  

“Van de aanvragers bevindt 90 procent zich in de leeftijdscategorie van 18 tot 20 jaar, terwijl de gebieden van het tweede en vierde leger de beschikbare plaatsen met respectievelijk 118 en 134 procent hebben overschreden.”

Het tweede legergebied is verantwoordelijk voor het noordoostelijke kwadrant en heeft zijn hoofdkantoor in Nakhon Ratchasima, terwijl het vierde legergebied het zuiden beslaat en zijn hoofdkantoor heeft in Nakhon Si Thammarat.

 “Het overweldigende aantal mensen dat zich vrijwillig aanmeldt, bewijst dat het leger succesvol is geweest in zijn campagne om kandidaten te vinden die echt geïnteresseerd zijn in het nastreven van een militaire carrière”, aldus gene4aa, Narongphan.  

“Het leger zal het aanvraag- en screeningsysteem blijven verbeteren om ervoor te zorgen dat de juiste mensen worden geselecteerd.”

Generaal Narongphan voegde eraan toe dat ter gelegenheid van Veteranendag, welke morgen wordt gehouden , het leger activiteiten zal houden ter ere van degenen die hun leven hebben opgeofferd voor het land.  De legerleiding ook gepensioneerde veteranen gaan bezoeken, terwijl de toegangsprijzen in alle legermusea worden kwijtgescholden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!