De verkeersboetes die in Thailand via e-mail worden verzonden, worden na 15 dagen als ‘ontvangen’ beschouwd

THAILAND:- De politie zal in het vervolg ook verkeersboetes per post naar voertuigbezitters sturen voor het geval agenten de boetes niet op de voorruiten van voertuigen kunnen plakken wanneer die de verkeerswet hebben overtreden.

Elke verkeersboete wordt binnen 30 dagen na de verkeersovertreding verzonden en wordt beschouwd als “ontvangen” door de eigenaar van het voertuig 15 dagen nadat de bekeuring is verzonden.

De Royal Gazette-website heeft deze nieuwe verordening een paar dagen terug gepubliceerd, welke werd uitgevaardigd door het hoofdbureau van de koninklijke nationale politie onder de verkeerswet uit 1979, die de 15-dagen-clausule aan de bestaande verordening heeft toegevoegd.

Eerder zei de plv. hoofdcommissaris van het grootstedelijk politiebureau van Bangkok, generaal-majoor Jirasan Kaewsaeng-ek, dat de toegevoegde clausule mensen zou helpen hun verkeersboetes op tijd te betalen en daardoor herhaalde overtredingen zou verminderen.

“Er wordt een waarschuwingsbrief gestuurd als de eigenaar van het voertuig de boete niet betaalt binnen 30 dagen na ontvangst van het ticket.  Daarna volgt twee keer een politiedagvaarding.  Als de boete nog steeds niet is afgehandeld, zal de politie de rechtbank vragen om een ​​bevel uit te vaardigen’, zei hij.

Bij vertraagde betaling van de boete wordt een “te late vergoeding” van 1.000 baht in rekening gebracht en de jaarlijkse verlenging van de registratie van het voertuig wordt opgeschort totdat de boete is betaald.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!