Dief betrapt nadat hij op TikTok pronkte met het geld dat hij “verdiende” had, gearresteerd 

CHONBURI:- Een veelvoorkomende les die vaak moet worden geleerd en opnieuw moet worden geleerd in het tijdperk van het delen van je leven op sociale media, is: als je misdaden begaat, om er dan misschien niets van op social media te zetten.

De politie in Chonburi arresteerde een man nadat hij een video op TikTok had gepost waarin hij met handenvol geld zwaaide en opschepte over het “zwaar verdiende geld”

Maar, zoals je misschien al geraden had, is zijn definitie van ‘verdienen’ een beetje… ruim omschreven was.  Terwijl TikTok-gebruiker @Joker764 in de video beweerde dat hij postte dat het geshowde geld het resultaat was van vroeg wakker worden om hard te werken en geld te verdienen om schulden af ​​te betalen, ontdekte de politie al snel dat het geld was gestolen.

Toen ze het huis van de 29-jarige Surin-inwoner in tambon Bang Sai in de provincie Chonburi doorzochten, ontdekten ze cheques ter waarde van ongeveer 32 miljoen baht en 220.000 baht in contanten verstopt.  Het bleek al rap, dat Joker764 hard aan het werk was om een ​​lokaal bedrijf, Kiattithayakorn Metal Co, te beroven, dat op de avond van 11 augustus een inbraak had gemeld.

Het bedrijf vertelde de politie dat een kluis met contant geld en andere waardevolle spullen waren gestolen en dat ze beveiligingscamera’s hadden die de dief vastlegden.  De politie was verrast om de TikTok-opschepper gemakkelijk te identificeren – hij droeg dezelfde kleding in de beveiligingsvideo als in zijn post op de populaire app voor sociale media.

Toen de politie die de diefstal onderzocht de videopost op de sociale media tegenkwam, konden ze zijn naam en adres achterhalen en hem opsporen in zijn kamer.  Hij werd gearresteerd en beschuldigd van zijn diefstal, verijdeld door zijn behoefte om op TikTok te pronken.

Maar misschien was zijn bericht op sociale media waar en was hij van plan het geld te gebruiken om schulden af ​​te betalen. Toen hij werd betrapt, vond de politie van CHONBURI bijna al het gestolen geld terug, minus 150 baht die de TikTok-dief zei dat hij aan eten had uitgegeven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Thailand Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!