De in India heersende tomatengriep is nog niet in Thailand, maar houdt de situatie nauwlettend wel in de gaten

THAILAND:- Hoewel er in het land nog géén gevallen zijn gemeld, volgt Thailand de tomatengriep in India nauwlettend in de gaten, maar beschouwt de ziekte niet als een kwestie van binnenlandse zorg.

Volgens de directeur-generaal van de afdeling Ziektebestrijding, Dr. Opart Karnkawinpong, komt tomatengriep in India vooral voor bij kinderen onder de 5 jaar, omdat de ziekte gemakkelijk overdraagbaar is door fysiek contact.  Kleine kinderen zijn het meest vatbaar omdat ze de neiging hebben om dingen in hun mond te stoppen.

Hij zei dat er tot nu toe ongeveer 100 gevallen zijn gevonden in India, maar geen dodelijke slachtoffers heeft gemaakt.

De symptomen van tomatengriep zijn vergelijkbaar met die van gewone griep en omvatten koorts en spierpijn, gevolgd door rode huiduitslag en blaren, die lijken op een kleine tomaat, zei Dr. Opart.

Hij zei ook dat ze lijken op de symptomen van hand-, mond- en klauwzeer bij kinderen, en voegde eraan toe dat, als er hier een geval is, soortgelijke methoden kunnen worden toegepast als die voor de behandeling van hand-, mond- en klauwzeer.

Vervolgens drong hij er bij ouders op aan goed voor hun kleine kinderen te zorgen, vooral wat betreft reinheid, door hun speelgoed regelmatig schoon te maken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!