Deze maand kunnen we aan de oostkust van Thailand weer van een grote verscheidenheid tropische vruchten heerlijk genieten

RAYONG:- De oostkust van Thailand biedt een ongelooflijke variëteit aan exotisch fruit dat rijpt tijdens het fruitseizoen in mei en juni. Gedurende deze tijd kunnen bezoekers genieten van de rijke geuren en smaken die worden gecreëerd door de warme temperaturen en vochtige lucht aan de kust.

Een van de beroemdste vruchten die in deze regio wordt geoogst, is de durian-vrucht. Durian staat bekend om zijn sterke geur en unieke smaak waar sommige mensen van houden en die anderen afschrikt. De vrucht is rijk aan voedingsstoffen en wordt vaak gebruikt in desserts en andere gerechten. Een ander hoogtepunt van het seizoen is de mangosteen, een vrucht met een zoet en sappig vruchtvlees dat aangenaam contrasteert met de licht bittere schil. 

Volle plantages en markten
Pomelo’s, ook wel “Chinese grapefruit” genoemd, komen ook veel voor in de regio. Deze vrucht heeft een dikke, sponsachtige schil en sappig, zoet vruchtvlees dat rijk is aan vitamine C en antioxidanten. Er zijn ook verschillende soorten bananen die in de regio groeien, inclusief de zoete en plakkerige “Gluay Hom Thong” bananen en de hartige Gluay Nam Wah bananen.

In het fruitseizoen kunnen bezoekers ook genieten van de smaak van jackfruit, sterfruit, ananas, ramboetan en vele andere exotische vruchten die op markten en fruitstalletjes in de regio worden verkocht. De meeste van deze vruchten worden geteeld en geoogst door lokale boeren, wat de lokale economie ondersteunt.

Festivals in het teken van fruitdiversiteit
Er zijn ook veel festivals en evenementen tijdens het fruitseizoen, waardoor bezoekers de kans krijgen om de diversiteit van het fruit in de regio te vieren. 

De stad Chantaburi aburi organiseert elk jaar het Durian-festival, waar bezoekers verschillende soorten durian kunnen proeven en kopen. Er is ook Pomelo Festival in Rayong, Mangosteen Festival in Chantaburi en Rambutan Festival in Trat. 

Het fruitseizoen aan de oostkust van Thailand is een spannende tijd voor iedereen die de verscheidenheid aan exotisch fruit in het land wil ervaren.

De festivals en evenementen bieden ook de gelegenheid om de lokale gemeenschap te leren kennen en samen te vieren. 

De vruchten van de oostkust Chantaburi: 
Chantaburi staat bekend als de “fruitstad” van Thailand en staat bekend om zijn durian-, rambutan-, mangosteen-, langsat- en duku-vruchten.
Rayong: Bekend om zijn mangoplantages, produceert Rayong ook durian, ramboetan, langsat en ander tropisch fruit. 
Trat: Een andere belangrijke fruitregio, bekend om zijn durian-, mangosteen-, rambutan- en langsat-vruchten. 
Chonburi: Deze provincie staat bekend om zijn zoete en sappige drakenfruit, ook wel bekend als pitahaya’s, maar ook om mango’s, durian en pomelo’s.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Der-farang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!