Desperate man in de Isaan roept het dievengilde op, zijn huis met rust te laten omdat er niets meer te halen is

KHON KAEN:- Een Thaise man heeft een beroep op het dievengilde gedaan om zijn huis met rust te laten omdat het van boven tot onder ’gestript’ is.

Het huis van Khun Niphon Muangkram in de noordoostelijke provincie Khon Kaen is in drie maanden tijd zes keer beroofd, waarbij er totaal 40.000 baht aan waardevolle spullen bij hem is ontvreemd.

Één ironie van dit alles is, dat zijn huis slechts 1 kilometer van een politiebureau gesitueerd is.

De 31-jarige heeft een aantal klachten ingediend bij de politie, maar sinds zijn eerste overval in maart zijn er geen ontwikkelingen meer geweest.

Khun Niphon is het zo beu beroofd te worden dat hij zijn traumatische verhaal op een Facebook-pagina genaamd Drama-Addict plaatste, met de kop: ‘Ik heb nu niets te stelen, vertel dit tegen het dievengilde in de Isaan.

Het slachtoffer maakte bekend dat er tussen 17 maart en 29 juni zes keer ingebroken was in zijn huis, de inbrekers hebben alles gestolen, tot zelfs de elektriciteitsbedrading in mijn huis.  Noodgedwongen kan ik niet eens meer in mijn eigen huis wonen en moet nu een kamer huren.”

Nitiphon had de tijdlijn van enkele diefstallen bij zijn bericht op  de Facebook-pagina toegevoegd:

  • Op 17 maart stal de dief 1 laptop en 2 tablets.
  • Op 27 maart kwam de dief het huis niet binnen, maar nam tuingereedschap mee en meldde zich niet bij de politie.
  • Op 28 juni knipte de dieven de elektrische bedrading door en nam het koper mee naar binnen waardoor zijn huis niet meer over elektriciteit beschikt.
  • Op 29 juni nam de dief de beveiligingscamera’s, Bluetooth-speakers en een benzinetank mee.

Khun Nitiphon zei dat de beveiligingscamera’s de identiteit van alle overvallers bevestigde. De politie deelde hem mee dat naar de verdachten op zoek waren maar dat had tot nu toe niets opgeleverd

De plv. commandant van het politiebureau van het hoofddistrict van Khon Kaen, kolonel Pairoj Thaiputsa, kondigde gisteren aan dat het slachtoffer van de overval 4 klachten had ingediend bij het politiebureau van Yoi Mueng Gao.

Kolonel Pairoj drong erop aan dat agenten volgens de politieprocedures werkten en het slachtoffer gewoonlijk geen details van een zaak doorgaven.

De hoofdinspecteur van het politiebureau van Yoi Mueng Gao voegde eraan toe dat de politie twee vermeende verdachten had gearresteerd, Chatchawan Soisuwan en Waynich Sikhammuang, en zei dat het speuren naar de andere verdachten zou worden voortgezet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!