De noodtoestand in Thailand weer met 2 maanden verlengd

BANGKOK:- De thaise regering heeft de noodtoestand met nog eens twee maanden verlengd, tot eind september “alleen maar om haar inspanningen om Covid19 virus onder controle te houden en het leven van mensen te beschermen te vergemakkelijken”, aldus de woordvoerder.

Deze beslissing werd gisteren tijdens een vergadering van het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie, welke werd voorgezeten door premier Prayut genomen.

De woordvoerder van het CCSA Khun Taweesilp Visanuyothin zei na de vergadering dat de noodtoestand zou worden verlengd van 1 augustus tot 30 september. Het was de 19e verlenging onder de Covid-19-situatie.

De noodtoestand is ingesteld op grond van het Uitvoeringsbesluit openbaar bestuur in noodsituaties.

“De premier in zijn hoedanigheid als voorzitter van het CCSA-benadrukte dat de verlenging alleen bedoeld is om de ziekte onder controle te houden en het leven van mensen te beschermen en dat er geen ander doel is voor de uitvoering van dit uitvoerend besluit”, zo verklaarde Dr. Taweesilp.

De regering is niet van plan het te gebruiken om de vrijheid van mensen te beperken, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!