De luchtmacht bracht vanmorgen nog eens 130 Thais uit Israël naar huis

BANGKOK:- Deze maandagochtend werden 130 Thais met een vliegtuig van de Royal Thai Air Force uit Israël naar Thailand teruggebracht. Dit is inmiddels de vierde groep die is teruggekeerd sinds de oorlog tussen Israël en Hamas op 7 oktober uitbrak. 

De A340-500 van de luchtmacht vertrok zondag om 19.27 uur (Thailand tijd) vanaf de luchthaven Ben Gurion in Israël en landde vanmorgen om 6.50 uur op de luchthaven Don Mueang. 

De 127 mannen en twee vrouwen, en een vijfjarig meisje, werden bij aankomst op de Wing 6-terminal ontvangen door minister van Defensie, Khun Sutin Klungsang en stafchef van de Thaise luchtmacht, generaal Seksan Kantha. Voordat ze aan boord van het vliegtuig gingen, werden ze allemaal onderzocht door een medisch team van de luchtmacht en werden ze onderworpen aan veiligheidscontroles. 

Van de arbeiders had er persoon een blessure opgelopen door een val vóór de oorlog, één brak zijn arm en had een operatie ondergaan en vijf hadden griepsymptomen maar testten dmv een ATK negatief op het coronavirus.

Nadat ze een immigratieproces hadden doorlopen, werden ze van de luchthaven Don Mueang naar het Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute gebracht, waar ze zouden worden opgewacht door wachtende familieleden. 

Khun Sutin zei dat het vliegtuig woensdag naar Israël zou terugkeren en een andere groep Thais naar huis zou brengen, via dezelfde route. Werknemers die maandag terugkeerden, zouden in eerste instantie elk een compensatie van 15.000 baht ontvangen van het Ministerie van Arbeid. 

Het Ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid zou voor het transport naar hun thuisprovincies zorgen. 

De arbeiders uitten hun geluk dat ze veilig thuis waren en bedankten de autoriteiten voor de goede zorgen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!