Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing waarschuwde dat het aantal gevallen van de Delta-variant volgende week kunnen oplopen tot 10.000 per dag 

~OOST WEST, THUIS BEST~
(Thuis voelt men zich het meest op zijn gemak)

BANGKOK:- De gevreesde Delta variant van het Covid19 virus is momenteel verantwoordelijk voor meer dan 50 procent van de nieuwe infecties in Groot-Bangkok en heeft zich inmiddels  verspreid naar 40 provincies, zo verklaarde de woordvoerder van het CCSA, Dr. Apisamai Srirangsan, gisteren.

Gisteren meldde de Thaise gezondheidsdienst 54  Covid19 overlijden doden en 6.519 nieuwe infecties.

Het meest zorgwekkend is dat andere landen hebben gemeld dat de Delta vacating mensen besmet die al zijn tegen het Covid19 virus zijn gevaccineerd.

Het VK zei dat 92.029 inwoners zijn geïnfecteerd met de Delta-stam, waarvan 20.000 al hun eerste vaccinprik hadden gehad en 7.235 hun tweede dosis hadden gekregen.  Slechts 8 procent van de gevaccineerde inwoners van het VK had echter ernstige symptomen die ziekenhuisopname vereisten.  De Delta variant is nu verantwoordelijk voor meer dan 90 procent van alle infecties in het VK en 20 procent van de nieuwe gevallen in de VS.

De Thaise regering reageert op de Delta-besmetting door de vaccinatie van senioren en mensen met chronische aandoeningen aanzienlijk te gaan versnellen, zo verklaarde khun Apisamai.

Zelfs het toedienen van eerste doses aan deze kwetsbare groep zou het aantal ernstige ziekten en sterfgevallen verminderen, voegde hij eraan toe.

Verder waarschuwde de woordvoerder, dat het aantal Delta-infecties in Thailand, volgende week zomaar tot 10.000 zou kunnen oplopen. We moeten dus de nadruk leggen op persoonlijke maatregelen, zoals afstand houden van anderen, maskers dragen en vaak je handen wassen.”

Ondertussen zijn er woensdag 269.653 vaccinprikken toegediend, wat het totaal op 11.328.043 brengt sinds de uitrol vorige maand begon.  De regering mikt op 300.000-500.000 prikken per dag, maar een tekort aan doses belemmert die inspanning.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing waarschuwde dat het aantal gevallen van de Delta-variant volgende week kunnen oplopen tot 10.000 per dag ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!