Deense gevangene komt in de Klong Prem-gevangenis in bangkok te overlijden 

BANGKOK:- Het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigt dat een Deens staatsburger is overleden in een gevangenis in Thailand.

Dit werd bevestigd door het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken in een e-mail aan het Deense tabloid ​“Ekstra Bladet”.  De e-mail gaat verder met te zeggen dat het ministerie van Buitenlandse Zaken een ethische verplichting heeft om de vertrouwelijkheid van persoonlijke zaken te handhaven.

De Dense krant “ScandAsia” heeft echter vernomen dat de gevangene Niels Jørgen Jensen is, bekend als Peter Effersøe in de Klong Prem-gevangenis in Bangkok.

Zoals de Bangkok Post destijds meldde, werd Peter Effersøe in december 2015 op de luchthaven van Phuket gearresteerd op weg naar Kopenhagen met 1,6 kilo heroïne in een heupriem ter waarde van ongeveer 3 miljoen baht.  Het was de derde keer dat Effersøe heroïne vervoerde en ontving voor elke reis ongeveer 100.000 baht.  Hij bracht de drugs naar een bestemming in België.

Volgens informatie van ScandAsia was de gezondheid van Peter Effersøe verslechterd en lag hij in een ziekenhuis op het moment van zijn overlijden.  Er is niets dat erop wijst dat de Deen is overleden aan een verwonding of een onnatuurlijke oorzaak.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Asean Now
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!