De kustplaats Hua Hin krijgt tegen 2032 een hogesnelheidstrein 

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De kustplaats Hua Hin is bevestigd als de bestemming voor het nieuwe bullet train-project in Thailand, zo maakte de Thaise regering bekend.  De bevestiging of Hua Hin al dan niet in het project zou worden opgenomen, was een soort stop-startproces.

In de afgelopen jaren zijn er in heel Thailand verschillende nieuwe hogesnelheidslijn projecten voorgesteld, waarvan sommige met Hua Hin als potentiële bestemming.  Tot voor kort lagen echter alle concrete plannen op de tekentafel.

Tot vorige maand, toen de Staatsspoorwegmaatschappij van Thailand (SRT) het regeringsbeleid voor de ontwikkeling van het spoorvervoer herhaalde en zei dat het een hogesnelheidstreinproject in het hele land zou implementeren, dat het noorden, noordoosten, oosten en zuiden bestrijkt.

Het noordelijke hogesnelheidsspoorproject zal zich uitstrekken van Bangkok tot Chiang Mai, terwijl de noordoostelijke route van Bangkok naar Nong Khai zal lopen.

De oostelijke route, die de luchthavens Suvarnabhumi, Don Meuang en U-Tapao verbindt, zal vervolgens Bangkok met Rayong verbinden, terwijl de zuidelijke route Bangkok met Padang Besar zal verbinden.

De aanleg van de zuidelijke lijn, die ook Hua Hin omvat, zal in twee fasen worden verdeeld.

Fase 1, die in 2032 voltooid moet zijn, zal lopen van Bangkok naar Hua Hin, 211 kilometer lang zijn en vijf treinstations met elkaar verbinden: Bang Sue, Nakhon Pathom, Ratchaburi, Phetchaburi en Hua Hin.

Fase 2 van het project loopt van Hua Hin tot Padang Besar, een afstand van 759 kilometer.  De lijn verbindt acht treinstations: Hua Hin, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Hat Yai en Padang Besar.  Deze fase zal naar verwachting in 2037 zijn afgerond.

Terwijl de tarieven voor de zuidelijke lijn nog moeten worden bepaald, zullen de tarieven voor de noordoostelijke lijn variëren van 105 baht tot 535 baht, met treinen die dagelijks tussen 06.00 en 12.00 uur elke 90 minuten vertrekken.

Andere informatie, die op het moment van publicatie niet beschikbaar was, had betrekking op de locatie van het hogesnelheidstreinstation van Hua Hin.

“Dit hogesnelheidsspoornetwerk zal niet alleen delen van Thailand verbinden, maar zal ook dienen als spoorverbinding in ASEAN”, aldus een SRT-woordvoerder.

“Wanneer alle vier de hogesnelheidstreinprojecten volledig zijn gebouwd en met elkaar verbonden, zullen ze dienen als de verbinding van een uitgebreid netwerk voor het spoorvervoer van passagiers en vracht tussen China en Maleisië via Laos en Thailand.”

De hogesnelheidslijn moet niet worden verward met de dubbelsporige spoorlijn die ook in aanbouw is in Thailand, onder meer door Hua Hin, die volgens de regering tegen het einde van het jaar opengaat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: huahin today
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest-Thailand
Bron: huahin today

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!