De zwakkere baht is één zegen voor de export van Thailand

BANGKOK:- De verzwakking van de baht ten opzichte van de Amerikaanse dollar geeft de exportsector een boost.  De waarde van de export zal dit jaar snel groeien.  De baht heeft dit jaar tot dusver 10,4 procent van zijn waarde verloren ten opzichte van de dollar en is daarmee de slechtst presterende valuta in Azië.  

Khun Chaichan Chareonsuk, voorzitter van Thailand’s National Shipment Council (TNSC), beschrijft de zwakkere baht als een zegen voor de export.  Hij roept exporteurs die al orders hebben binnengehaald op om hun productie en verzending te versnellen.  De TNSC verwacht dat de export dit jaar met 10 procent zal groeien.  

Khun Sanan Angubolkul, voorzitter van de Thaise Kamer van Koophandel, zei: “Als we erin slagen de verspreiding van Covid19 in te dammen, verwacht de Kamer een exportstijging tot 15 procent”.  

Khun Tim Leelahaphan, econoom bij Standard Chartered Bank, gelooft dat de baht voor de rest van het jaar tijdelijk zal stijgen ten opzichte van de dollar, met massale vaccinatie, sterke export en een snel groeiend toerisme dat de baht in het vierde kwartaal ondersteunt. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!