De zwaarste regen in twee decennia duwt de kanalen en khlongs van Bangkok tot de rand

BANGKOK:- De zwaarste regens van Bangkok in meer dan twee decennia duwen de kanalen en khlongs naar de rand.  De buien begonnen dinsdagavond en overspoelden de waterwegen in de hoofdstad. Gouverneur Chadchart Sittipunt zei dat het district Bang Khen sinds dinsdag 170 millimeter regen heeft gemeld, het hoogste aantal in 20 jaar.

In de kanalen van Klong Lat Phrao en Kong Prem Prachakon is het waterpeil zo hoog gestegen dat het enorme overstromingen veroorzaakt.  De Bang Khen-rotonde en de gebieden rondom de nieuwe, elektrische treinroutes zijn allemaal ondergelopen. 

De gouverneur zei dat de regering haar best doet om het overstromingswater van de wegen af ​​te voeren, maar door de hoge waterstanden bij de kanalen is dat moeilijk geworden.  Chardchart dringt er bij automobilisten op aan om reizen te plannen rond het weer, omdat hij zegt dat slechte planning ertoe heeft geleid dat veel automobilisten vast komen te zitten in overstroomde gebieden.

“Met zoveel auto’s vast in deze gebieden, konden zelfs militaire vrachtwagens die werden ingezet om slachtoffers van overstromingen te helpen hen niet op tijd bereiken.  Deze lessen zijn geleerd en we hopen [onze reactie] beter te maken.”

De gouverneur heeft de inwoners van Bang Khen, Lat Phrao, Don Muang en Chatuchak geadviseerd alert te blijven aangezien er meer zware regen wordt verwacht.

Gisteren om 20.45 uur heeft de gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, de overstromingen in het Bang Khen-district live gestreamd via Facebook.  Chadchart liep vanaf het BTS-station Wat Phra Sri Mahathat naar het overstroomde gebied om hulp te bieden aan de slachtoffers van de overstromingen.

Gouverneur Chadchart, in een fluorescerend geel jasje, kwam tot kniehoogte in de overstromingen om gestrande voertuigen door het water te duwen.

De Minister van Defensie, khun Prayut Chan-o-cha beval alle militaire eenheden in Bangkok om waterpompen te distribueren en te helpen bij het afvoeren van het overstromingswater van gisteravond, en om hulp te bieden aan slachtoffers van de overstroming in Bangkok en omgeving.

Volgens het Thais Meteorologisch Instituut zal de hevige  regenval en plotselinge overstromingen naar verwachting tot vrijdag in heel Thailand aanhouden.

Ondertussen keurde het Thaise kabinet gisteren een budget van bijna 1,6 miljard goed om de voortdurende overstromingsproblemen van Thailand aan te pakken.  Zo’n 912 miljoen baht is gereserveerd voor waterbeheer tijdens het regen- en droogteseizoen, terwijl 664 miljoen baht is uitgetrokken voor nieuwe waterpompen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!