De Zuid-Afrikaanse virusvariant heeft Thailand bereikt

~DE WAARHEID VERZWIJGEN IS GOUD BEGRAVEN~
(De waarheid is het meeste waardevolle)

BANGKOK:- De Zuid-Afrikaanse Covid19 variant, waarvan wordt aangenomen dat deze resistent is tegen eerdere vaccins, werd eind januari bij een Thaise repatriant uit Tanzania ontdekt,  zo maakte de directeur van de Thaise gezondheidsdienst, Dr.  Opa’s Karnkawinpong, gisteren op een persconferentie bekend.

Hij benadrukte dat gezondheidsdienst de situatie nauwlettend volgt, omdat gevreesd wordt dat de Zuid-Afrikaanse virusvariant Thailand al heeft bereikt.  De besmette persoon is een 41-jarige Thaise man die voor zijn werk naar Tanzania moest gaan en op 29 januari naar Thailand terugkeerde. Hij testte positief toen hij de verplichte staatsquarantaine binnenging en wordt nu in een ziekenhuis behandeld.  Er zijn geen aanwijzingen voor een ernstiger ziekteprogressie. 

“Mutaties zoals de G-variant uit Engeland kunnen ervoor zorgen dat het virus zich sneller verspreidt, maar ze zijn minder ernstig”, aldus Dr. Opa. 

Hij voegde eraan toe dat er tot dusverre slechts één voorstudie is die suggereert dat tot nu toe ontwikkelde Covid-19-vaccins beperkte bescherming bieden tegen de Zuid-Afrikaanse variant.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!