De zeldzame gehelmde neushoornvogel wordt in Thailand op de lijst van beschermde vogels geplaatst

ZUID-THAILAND:- De gehelmde neushoornvogels in Thailand worden vanwege de toenemende kans dat ze uitsterven op de lijst van beschermde vogels geplaatst, zo liet de plv. regeringswoordvoerster Traisuree Taisaranakul aan de Thaise bevolking weten.

Het kabinet stemde deze week in principe in met een ontwerp van koninklijk besluit, voorgesteld door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, om de helmneushoornvogel (Rhinoplax-wake) op te nemen als de 20e gereserveerde wilde vogelsoort in Thailand, zei ze. 

Naar schatting zijn er minder dan 100 gehelmde neushoornvogels in Thailand en het risico dat ze uitsterven is groter geworden door een piek in hun waarde op de zwarte markt. 

Het is bekend dat de wilde vogel een relatief laag broedpercentage heeft, wat het risico vergroot dat het een uitgestorven soort wordt, zei ze, eraan toevoegend dat de meeste gehelmde neushoornvogels worden gevonden in nationale parken in Chumphon en Narathiwat. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Div. Thaise media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!