Oude vrouw op Koh Chang gered nadat de aanhoudende regen een aardverschuiving veroorzaakte

KOH CHANG:- Een oude vrouw die gedeeltelijk werd begraven door een aardverschuiving na twee dagen aanhoudende stortregens, kon op het eiland Koh Chang in de provincie Trat, gered worden.

Khun Dusit Samutrakapong, hoofd van het Koh Chang National Park, zei donderdag dat het eiland met de toeristische bestemming al twee dagen werd getroffen door zware regenval. Sinds woensdagavond is er meer dan 200 mm regen gevallen, zei Dusit, eraan toevoegend dat de zware regenval ervoor had gezorgd dat de nabijgelegen wegen door de Than Mayom-waterval en de Klong Plue-waterval onder water kwamen te staan. 

Rond half acht deze morgen werden reddingswerkers van de Sawang Boon Chuay Lua Foundation gewaarschuwd dat een huisje in de buurt van Klong Prao Beach was geraakt door een landzijde, dus haastten ze zich om hulp te bieden. Ze troffen daar een oude vrouw aan, die vastzat in een kamer van het huisje, dat gedeeltelijk was weggevaagd nadat aarde van een berg naar binnen was gegleden.

De reddingswerkers hadden ongeveer een half uur nodig om de vrouw te bevrijden en brachten haar met spoed naar een ziekenhuis.

Khun Tirasak Sruamcheepmasua, loco-burgemeester van de gemeente Koh Chang, zei dat de Ban Klong Son-Ban Had Sai Khao Road over een afstand van ongeveer 30 meter was verzakt en dat één van de twee rijstroken in de ochtend onbegaanbaar was. Hij zei dat arbeiders de weg hebben gerepareerd, maar vrachtwagens werd geadviseerd om dat deel van de weg te vermijden.

Ambtenaren zeiden dat om 5 uur ’s ochtends verschillende hoofdwegen in de buurt van populaire stranden van het eiland onder water kwamen te staan, waaronder Ban Had Sai Khao, Ban Chaiyachet en Ban Klong Son. De weg bij Ban Had Sai Khao stond ongeveer een kilometer lang in ongeveer 80 cm diep water, maar het waterpeil zakte in de loop van deze morgen. Bij Bang Klong Son barstte het zwellende kanaal buiten de oevers en zette daar verschillende huizen onder water.

De overheid waarschuwden ook exploitanten van de veerdienst van Koh Chang om voorzichtig te zijn, omdat de zee erg ruw was geworden na de zware regen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!