Mensen in West-Thailand, in de buurt van de srinagarind-dam gewaarschuwd dat er een wilde tijger rondsluipt

KANCHANABURI:- Inwoners van gemeenschappen in de buurt van de Srinagarind-dam in het Si Sawat-district van de provincie Kanchanaburi zijn gewaarschuwd om niet zich niet in het bos te begeven of hun kinderen in de buurt van de dam te laten spelen nadat gisteren een tijger op de damkam werd gespot.  

Volgens Khun. Paitoon Indharabut, directeur van Salak Phra Wildlife Sanctuary, is geverifieerd dat de tijger, geïdentificeerd als “SLT022” op basis van zijn strepen, afkomstig is uit het Salak Phra Forest.  De tijger werd rond 02.00 uur waargenomen terwijl hij langs de top van de dam liep, zei Paitoon.  Hij legde uit dat de grote kat mogelijk eerder dezelfde route heeft gebruikt, maar niet is betrapt door het camerasysteem.

Hij meent dat de tijger één van de twee tijgers is die naar verluidt door dorpelingen zijn gezien in de bossen achter Mahidol University.  Er waren cameravallen opgesteld in het bos, maar ze konden geen foto’s maken van beide grote katachtigen, voegde hij eraan toe.  

De burgemeester van de Erawan Tambon Administratieve Organisatie (TAO) zei dat er nog nooit een tijger was waargenomen in de buurt van menselijke bewoning in het gebied en adviseerde mensen om het bos niet in te gaan, omdat het niet bekend was of het dier nog steeds in de buurt was.  Hij zei ook dat er uit voorzorg nachtwakes in gemeenschappen moeten worden opgezet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand 
Bron: Thaise media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!