De wegafsluitingen bij de Walking Street in Pattaya zorgen ervoor dat dit uitgaansgebieden niet voor gehandicapten toegankelijk is 

PATTAYA:- Na een recente vergadering om het aantal motor- en fietsverkopers in de Walking Street ‘s nachts te beperken, heeft het gemeentebestuur van Pattaya onlangs gemeend om in de naar dit uitgaansgebieden leidende Soi’s wegafsluitingen te installeren.

De nieuwe slagbomen, die kunnen worden ontgrendeld en geopend, zijn bedoeld om te voorkomen dat motortaxichauffeurs en voedselverkopers door de belangrijkste voetgangersstraat rijden nadat deze elke nacht vanaf ongeveer 7 uur is afgesloten voor verkeer. 

Een van de grootste klachten van de laatste tijd waren motorrijders, voornamelijk taxi’s, die de weg opreden tegen regels en voorschriften in en door menigten voetgangers heen schoten, een mogelijk gevaar voor velen. Daarom zijn onlangs de nieuwe poorten geplaatst.

Zoals op deze foto te zien is, veroorzaken de nieuwe poorten echter ook problemen voor rolstoelgebruikers en de toegankelijkheid van de straat, evenals het betreden van drukke zijstraten met veel bedrijven zoals Soi 15.

Zoals opgemerkt, kunnen relevante wetshandhavers de poorten openen om doorgang mogelijk te maken, maar lokale ondernemers meldden aan Pattaya News dat dit in de praktijk moeilijk blijkt te zijn. 

Volgens de anonieme persoon die deze foto naar de lokale pers heeft gestuurd, had deze specifieke rolstoelgebruiker moeite om toegang te krijgen en werd zelfs gezegd dat hij naar een andere ingang moest gaan – een moeilijke taak voor een gehandicapte persoon.

Uw nieuwsbeer is nu nieuwsgierig, wat vindt u van deze nieuwe poorten? Hoe kunnen ze worden ingezet om gehandicapte personen vrij toegang te verlenen, zonder lange tijd te hoeven wachten?

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!