De week onweersbuien en verzengende temperaturen voor héél Thailand voorspeld

THAILAND:- Onweer, hagel en verzengende hitte zullen tot zaterdag verschillende delen van Thailand treffen, zo voorspelt het Thais meteorologisch instituut, het TMD, vandaag.

Het TMD voorspelde dat de onweersbuien vandaag tot 60% van de centrale regio, inclusief Groot-Bangkok, zullen treffen, morgen zullen deze onweersbuien afnemen tot ongeveer 30%. Hoewel de onweersbuien op sommige plaatsen tot zaterdag aanhouden, ook wordt verwacht dat het kwik in veel gebieden ook zal stijgen tot 42 graden Celsius.

Daarom worden mensen geadviseerd om regelmatig water te drinken en uit de zon te blijven om een ​​zonnesteek te voorkomen.

Het TMD voorspelt ook zware regenval in het noorden en oosten van Thailand, met kans op hagel in sommige gebieden.

Vissers in het zuiden worden dringend verzocht om tot zaterdag de zee niet op te gaan, aangezien de regio door zware regenval zal worden getroffen naarmate de zuidwestenwind sterker wordt. Ook in de Golf van Thailand worden hoge golven verwacht.

De bevolking heeft het advies gekregen om tijdens onweer binnen te blijven, en als ze zich naar buiten moeten wagen, moeten ze de nabijheid van hoge bomen, reclameborden of dunne constructies vermijden. Ze wordt ook geadviseerd om tijdens onweer geen mobiele telefoons te gebruiken of metalen voorwerpen te dragen om de kans op blikseminslag te verkleinen.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!