DE VS GEEFT 55 MILJOEN DOLLAR AAN HULP AAN THAILAND EN MYANMAR

BANGKOK:- De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Linda Thomas-Greenfield, vertelde gisteren aan de pers dat 55 miljoen dollar (1,83 Millard baht) is uitgetrokken voor humanitaire en pandemische maatregelen in Thailand en Myanmar.

“President Biden heeft duidelijk gemaakt dat we onze allianties in ons buitenlands beleid centraal moeten stellen.

En dus vond ik het ook belangrijk om hier naar Thailand te komen, om de langdurige alliantie tussen onze naties opnieuw te bevestigen en te versterken, en om onze blijvende toewijding aan Zuidoost-Azië en de centrale ligging van de Asean te onderstrepen”, zo vertelde ambassadeur Thomas-Greenfield

Ze voegde eraan toe dat ze premier Prayut Chan-o-cha had ontmoet en “Amerika’s sterke toewijding had gecommuniceerd om naast het Thaise volk te staan ​​in de strijd tegen Covid-19.

“We intensiveren die inzet met nog eens 1 miljoen vaccindoses [naast de 1,5 miljoen doses Pfizer-vaccin die eerder door de Amerikaanse regering zijn geschonken], die binnenkort zullen arriveren.”

Mrs. Thomas-Greenfield zei ook: “De staatsgreep in Myanmar en de daaruit voortvloeiende humanitaire crisis is verergerd door Covid pandemie en Thailand staat in de frontlinie van de reactie op beide uitdagingen.”

Ze voegde eraan toe dat de financiering de pandemische reactie zal ondersteunen en de last van Thailand zal verlichten.  Van de $ 55 miljoen zal $ 5 miljoen worden toegevoegd aan de strijd van Thailand tegen Covid19, terwijl de rest zal binnenstromen via internationale en niet-gouvernementele organisatiepartners.

“Deze hulp zal levensreddende voedsel-, water-, onderdak-, gezondheidszorg- en hygiënediensten bieden aan kwetsbare mensen uit Myanmar, waaronder vluchtelingen en binnenlandse ontheemden”, zo verduidelijkte ze.

Ze voegde eraan toe dat ze internationale organisaties, NGO’s en andere instanties die in Thailand en Myanmar werken, heeft ontmoet om de politieke en humanitaire uitdagingen te bespreken waarmee de bevolking van Myanmar wordt geconfronteerd.

De middelen die we ter beschikking stellen, zullen deze NGO’s en internationale organisaties helpen om te reageren op de COVID-crisis en om tegemoet te komen aan de behoeften van kwetsbare mensen, met name in het grensgebied tussen Thailand en Myanmar”, zei ze, eraan toevoegend dat “de Verenigde Staten diep bezorgd blijft over de aanhoudende crisis in Myanmar”.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!