De Filippijnen verlengt verbod voor reizigers uit Thailand en negen andere landen

MANILA:- De Filipijnen verlengen het verbod voor reizigers uit Thailand en negen andere landen tot eind augustus vanwege zorgen van de zeer besmettelijke Delta-variant van het coronavirus, zo liet de presidentiële woordvoerder deze middag weten.

Autoriteiten in de Filippijnen doen hun best om de stijging in het aantal gevallen van coronavirus naar het hoogste punt in vier maanden te beperken, waarbij het aantal infecties donderdag voor de tweede dag op rij boven de 12.000 bleef, en ziekenhuizen in sommige gebieden bijna hun capaciteit bereikt hadden.

Het reisverbod, dat voor het eerst op 27 april werd ingesteld, is meerdere keren verlengd en uitgebreid naar Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Nepal, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Thailand, Maleisië en Indonesië.

President Rodrigo Duterte keurde de aanbeveling van de coronavirus-taskforce goed om de reisbeperkingen te verlengen van 16 tot 31 augustus, als dus de regeringswoordvoerder Harry Roque.

De hoofdstad van Manilla, een stadsuitbreiding van 16 steden waar 13 miljoen mensen wonen, blijft strikt afgesloten om de verspreiding van Delta in te dammen, terwijl de regering haar vaccinatiecampagne opvoert.

Met ongeveer 11% van de 110 miljoen mensen van het land die volledig zijn ingeënt, blijven miljoenen nog steeds zeer kwetsbaar voor Covid-19, die in het Zuidoost-Aziatische land meer dan 29.500 doden heeft geëist.  

Naarmate het aantal gevallen toeneemt, hebben meer ziekenhuizen in de hoofdstedelijke regio melding gemaakt van intensive care-afdelingen, isolatiebedden en afdelingen die bijna vol zijn en sommigen hebben nieuwe patiënten moeten weigeren vanwege een gebrek aan bedden en beademingsapparatuur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: Bangkok Post  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!