Politie legt voor 100 miljoen baht aan activa in beslag bij invallen in Chiang Mai

CHIANG MAI:- De politie van Chiang Mai maakte gisteravond  bekend dat het activa ter waarde van ongeveer 100 miljoen baht in beslag heeft genomen en één dag daarvoor een niet-gespecificeerd aantal arrestaties had verricht.

De autoriteiten zullen later vandaag tijdens een persconferentie in Bangkok meer details gaan prijsgeven. De politie had in samenwerking met het Bureau van de controleraad voor verdovende middelen en het departement van speciaal onderzoek een inval gedaan in drie panden in het hoofddistrict van Chiang Mai.  Twee panden waren in gebruik als kantoor, vanwaaruit het drugssmokkel-netwerk werd aangestuurd en één was een online gokbedrijf.

De politie zei dat de inval in de drugshandelbende werd uitgevoerd nadat een verdachte die eerder was gearresteerd, tijdens een verhoor was doorgeslagen.

Ondertussen had de politie bewijs verzameld van witwassen bij het online gokbedrijf en een persoon aangehouden.  De politie vertelde dat één verdachte was ontsnapt en dat ze nog twee of drie personen zullen opsporen die verdacht worden van betrokkenheid bij deze illegale activiteiten.

De aangehouden man beheerde naar verluidt de gokwebsite en gebruikt de uitslagen van de Thaise League 2-voetbalclub en een openbaar loterijsysteem om de inkomsten wit te wassen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!