De vredesinspanningen in het diepe zuiden van Thailand worden voortgezet

BANGKOK:- Het Speciaal Comité voor vredesopbouw in de zuidelijke grensprovincies (Pattani, Yala, Narathiwat) zet zijn inspanningen voort om de problemen in de regio aan te pakken. Commissievoorzitter Jaturong Chaiseang benadrukte de centrale rol van de wetgevende macht en het parlement bij effectieve vredesbesprekingen.

De commissie richt zich momenteel op het ontwikkelen van voorstellen voor de Tweede Kamer. De nadruk ligt hier op de noodzaak van nieuwe wetten en aanpassingen om de vredesinspanningen te ondersteunen. De nadruk ligt vooral op de herbeoordeling van bijzondere wetten, zoals de staat van beleg. 

Het mandaat van de commissie is in eerste instantie beperkt tot 90 dagen. Een verlenging is mogelijk, afhankelijk van de adviezen van deskundigen en de behoefte aan uitgebreid werk ter plaatse. Deze uitbreiding is essentieel om diepgaande studies en veldbezoeken aan de grensprovincies mogelijk te maken.

De commissie verwacht dat deze bezoeken belangrijke inzichten en feedback van gemeenschappen zullen opleveren. Deze zijn van cruciaal belang voor het formuleren van praktische en effectieve voorstellen voor vredesopbouw. 

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!