De vorige week ingestorte olifant dribbelt weer gezond en wel door de bossen van Thailand

~DAT IS EEN PAK VAN MIJN HART~
(Opgelucht zijn)

CHACHOENGSAO:- De medewerkers van Chachoengsao Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary haalden opgelucht adem toen ze ontdekten dat de wilde olifant die ze vorige week hadden geholpen om weer op de been te komen, nu weer een normaal leven in het bos leidt.

Gisteren plaatste dierenarts, Khun  Pattarapol Maneeon van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP) een update op Facebook waarin hij zei dat de olifant en haar kalf gezond waren volgens afbeeldingen die waren vastgelegd met verborgen camera’s in het bos. 

Afgelopen 28 februari waren dierenartsen geroepen om  een wilde olifant helpen die was afgedwaald van het reservaat en in een rubberplantage in de provincie Chanthaburi in elkaar was gestort.

Een jongere olifant, vermoedelijk het nageslacht van het zieke dier, was in de buurt om zijn moeder te bewaken.   

Toen de artiesten dichterbij haar konden komen, slaagden ze erin haar glucose, vitamines en medicatie te injecteren.

Volgens een Facebook-bericht van DNP hadden ambtenaren op 1 maart geprobeerd een lier te gebruiken om het dier op te tillen, omdat het niet zelfstandig kon staan.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Facebook DNP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!