Twee Michelin-sterrenrestaurants roeren in elkaars potje en lossen zo hun conflict bij zoekmachines op

~HET VUUR LAAIDE HOOG OP~
(Het dreigde uit de hand te lopen)

THAILAND:- De hete spanning tussen twee van de Michelin-sterrenrestaurants in Thailand was na een conflict over de resultaten van zoekmachines enigszins bekoeld.

Zowel de Sorn- als de R-Haan-restaurants hebben Michelin-sterren verdiend voor jarenlang hard werken op door hun eten op gastronomisch niveau te brengen, waarbij Sorn zich specialiseerde in zuidelijke gerechten en R-Haan in koninklijke Thaise gerechten. Ondanks hun unieke specialiteiten raakten hun gasten verward bij het online reserveren.

Bij het googlen naar “Sorn”, “Sorn Bangkok” of “Sorn zuidelijke keuken”, suggereren de eerste links die verschijnen restaurant R-Haan, ook al staat Sorn bekend om zijn zuidelijke specialiteit.  Velen gasten maakte een verkeerde reservering, omdat ze dachten dat beide restaurants eigendom zijn van dezelfde persoon. 

Chef-kok en Sorn-eigenaar Supaksorn Jongsiri alias “Ice” nam contact op Instagram om het probleem op te helderen.  Zijn actie leidde echter onmiddellijk tot gerechtelijke stappen van R-Haan, waarbij deze Supaksorn voor 50 miljoen Baht aanklaagde en hem eiste de post onmiddellijk te schrappen. Het conflict duurde voort totdat de Thaise eofficier van justitie opdracht gaf tot bemiddeling en er bij hen op aandrong de kwestie samen op te lossen.

De chef-kok en R-Haan-eigenaar Chumpol Jangprai deed water bij de wijn door te zeggen dat het conflict is opgelost en verontschuldigde zich voor het feit dat hij heethoofdig was, met de belofte dat het niet meer zou gebeuren.  De gasten kunnen zoals gewoonlijk bij bij Sorn of R-Haan aanschuiven om een vorkje te prikken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!