De voormalige Miss Grand Myanmar is toegang tot Thailand geweigerd maar niet gearresteerd.

BANGKOK:- De voormalige Birmese schoonheidskoningin Han Lay zou gisteren in Thailand zijn gearresteerd. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat haar de toegang tot het koninkrijk Thailand is geweigerd. Khun Han Lay, oftewel Thaw Nandar Aung, winnaar van Miss Grand Myanmar in 2020, hield in de finale van Miss Grand International 2020 in Bangkok een toespraak tegen de junta van Myanmar.

De 23-jarige vertelde over de politieke situatie in Myanmar en hoe de mensen lijden.  Ze drong er bij de militaire regering op aan om te stoppen met het gebruik van geweld en vroeg mensen over de hele wereld om de situatie in Myanmar serieuzer te nemen.

Ze eindigde de toespraak met het zingen van Heal the World van Michael Jackson, waarbij ze gebarentaal zong om meer groepen mensen over de hele wereld te bereiken.

De militaire junta vaardigde onmiddellijk na het einde van de wedstrijd een arrestatiebevel uit tegen haar, maar het in Myawaddy geboren model is sindsdien in Thailand gebleven.

Eerder werd gemeld dat ze was gearresteerd door de Royal Thai Police, maar de autoriteiten zeggen nu dat ze niet is gearresteerd, maar alleen de toegang is geweigerd op basis van onregelmatigheden in haar paspoort.

Khun Han Lay, de 23-jarige schoonheidskoningin, heeft nu politiek asiel in Thailand aangevraagd nadat ze het doelwit zou zijn van de heersende militaire junta van Myanmar na een toespraak die ze hield tijdens de finale van de optocht in Bangkok.  

Volgens berichten is ze veilig en probeert ze contact op te nemen met de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties om politiek asiel aan te vragen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!